Roasted garlic & rosemary nuts
Wanneer ik in het weekend een filmpje ga kijken, wil ik er altijd iets te snacken bij hebben. Vaak is dit een grote bak popcorn (op mijn Instagram account vind je een recept om je eigen magnetron popcorn te maken) of deze geroosterde rozemarijn en knoflook nootjes! Het is echt super simpel om te maken en je kan zelf ook nog spelen met de smaken die jij het lekkerst vindt. Als je bijvoorbeeld een zoetekauw bent, kan je ook koek en speculaaskruiden gebruiken met een beetje zoetstof en honing.
Wat is jouw favoriete smaak? Ik ben benieuwd!
Voedingswaarde per portie
Calorieën | 176 kcal |
---|---|
Vet | 16 gram |
Koolhydraten | 3 gram |
Eiwitten | 5 gram |
Bereidingswijze
1 Verwarm de oven voor op 180 graden.
2 Doe de gemengde nootjes in een kom. In een andere kom klop je het eiwit los tot het iets begint te schuimen.
3 Meng deze door de nootjes en breng op smaak met de kruiden. Roer weer tot alle nootjes bedekt zijn met wat kruiden.
4 Spreid de nootjes uit op een bakplaat met bakpapier en rooster ze voor 10 tot 15 minuten. Het is handig om de nootjes halverwege even door te husselen, zodat ze niet verbranden. Hou het goed in de gaten.
5 Haal de nootjes na 15 minuten (of eerder als je merkt dat ze eerder klaar zijn) uit de oven en laat volledig afkoelen op de bakplaat.
Ingrediënten voor 8 porties
- 200 gram ongeroosterde, gemengde nootjes
- 1 eiwit
- 1 tl knoflookpoeder
- 2 tl gedroogde rozemarijn
- Halve tl zout