Chocolade proteïne pannenkoeken met pindakaas en banaan
Heerlijke eiwitrijke pannenkoeken met chocola, pindakaas en banaan. Smakelijk!
Informatie
Bereidingstijd | 15 minuten |
---|---|
Allergenen | vegan, glutenvrij, sojavrij |
Maaltijd | ontbijt |
Hoeveelheid | 2 porties |
Bereidingswijze
1 Roer in een grote kom het boekweitmeel, de proteïnepoeder en bakpoeder door elkaar.
2 Mix de rijpe banaan met de melk en het vanille-extract in een blender en giet het banaanmengsel bij de droge ingrediënten. Roer door elkaar tot je een glad en romig beslag hebt.
3 Verhit de kokosolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Giet 2 eetlepels van het beslag in de pan en bak zo twee pannenkoekjes tegelijkertijd.
4 Maak de pannenkoeken los als de bovenkant van de pannenkoeken gaar is (en bubbeltjes krijgt aan de bovenkant) en draai ze om met een spatel. Bak de pannenkoeken nog 2 minuten tot de andere kant goudbruin is.
5 Herhaal dit met de rest van het beslag totdat alle beslag op is. Serveer de pannenkoeken vers uit de pan of houd ze warm in de oven op lage temperatuur, afgedekt met een theedoek.
6 Stapel de pannenkoeken op en verdeel er de pindakaas, banaan en pure chocolade eroverheen.
Ingrediënten:
Voor de pannenkoeken:
– 100 g boekweitmeel
– 2 scoops (vegan) eiwitpoeder met chocoladesmaak
– 1 tl bakpoeder
– 1 rijpe banaan, in stukken
– 200 ml melk naar keuze
– ½ tl vanille-extract
– 2 tl kokosolie
Toppings:
– 1 banaan
– 2 el pindakaas
– 20 g pure chocolade, fijngehakt